Често задавани въпроси

В цената на програмата са включени учебна програма, обучение, програмни материали, програмни дейности, посещения на обекти и събития, нощувки, храна, транспорт по време на програмата, сертификат за завършено обучение.
Транспортът от и до програмата не са включени в цената, както и допълнителни разходи за сувенири, закуски или други непредвидени разходи. Може да заплатите изцяло програмата или да се възползвате от плановете за разплащане,  публикувани в начини за заплащане.

Фондация „България без граници“ предлага ограничен брой стипендии за допустими кандидати. Може да намерите повече информация за стипендии в страницата (НАСТАНЯВАНЕ И ФИНАНСОВА ИНФОРМАЦИЯ). Препоръчваме да се запишете, за да сте сигурни, че сте запазили своето място в програмата. Ако сте кандидатствали за стипендия, ще бъдете уведомени за решението по имейл един месец след срока за кандидатстване, който е до 15.03.2022. 
 

Във всяка стая се настаняват двама ученици. Има няколко апартамента, в които са разпределени по 4 ученици в три стаи. За да се подсигури удобна среда за участниците в Конференцията, посещенията между участниците от мъжки и женски пол в стаите и етажите са абсолютно забранени.

Ние оказваме съдействаме при заявки за съквартиранти. Едно от важните предимства на програмата е възможността да общувате и опознавате връстници извън кръга от приятели.

Аз идвам от чужбина мога ли да получа съдействие при придвижването от летището/автогара/жп гара до мястото конференцията или от конференцията до летището/автогара.жп гара?

Нашите служители ще бъдат на разположение да посрещат и изпращат до летището/автогара/жп гара участниците в конференцията. Необходимо е да заявите тази нужда при попълването на формуляра за записване.

Безопасността на участниците по време на програмата е с най-висок приоритет. Програмата е структурирана така, че участниците да бъдат в контролирана и безопасна среда през цялото време. Осъществява се строг надзор от професионално обучен персонал. Определени членове на екипа през деня и вечерта обикалят и наблюдават всички зони, където са учениците, включително и след проверката по стаите в 22:00 часа.

Осъществяваме надзора в малки групи, като спазваме съотношението  деца-възрастни 15:1.  Това ни гарантира, че можем да наблюдаваме всички ученици през цялото време. Навсякъде има осигурени поне по двама възрастни служители. В първия ден на конференцията учениците получават инструктаж за безопасност. Осигурен е медицински персонал 24 часа.

 

Тъй като графикът на програмата е натоварен и се акцентира на лидерството и обучението, посещенията на учениците от приятели и роднини по време на конференцията не се препоръчват. Въпреки това, посещенията в или извън мястото на конференцията са позволени, ако са предварително заявени. 

Участниците могат да ползват телефоните си преди дейностите да започнат сутринта и след като приключат вечерта.Родителите/настойниците имат телефонен номер на офиса на конференцията, където могат да оставят съобщение или да изпратят имейл, ако е необходимо да  предадат информация по време на дейностите.

Да. Ние насърчаваме участието на ученици, които се чувстват подготвени да посрещнат академичните, социалните, физическите и емоционалните изисквания на програмната среда. Възможно е да осигурим подходящ помощен персонал и услуги, които да подпомагат учениците, ако бъдем информирани предварително. Насърчаваме семействата да се свържат с нас, за да обсъдим конкретни условия преди записването в програмата.

 

Да. Ние ще положим усилия да задоволим диетичните нужди на участниците в конференцията, но само при условие, че заявката е подадена преди началото на конференцията. При попълването на формуляра за записване имате възможност да заявите диетичните нужди.

Да. Програмата има правила за облекло. На първо място е необходимо да се подсигурите с удобни обувки, тъй като са предвидени доста посещения на различни обекти и институции. Във всеки от дните на конференцията ще получите инструкция от ръководителя на групата си какъв е дрескодът за съответния ден, а той бива:

Ежедневно делово облекло:

За момчета: Дневно делово облекло за момчета включва спортно-елегантни панталони, риза с яка или блуза с яка (тип поло).

За момичета: Рокли и поли (средна дължина не по-къси от два пръста над коляното), спортно-елегантни панталони и 7/8 панталони и блузи. (Блузи без ръкав и потници не са подходящо облекло по време на конференцията).

Ежедневно облекло
За момчета и момичета:

Ежедневно облекло и за момчета и момичета включва дънки, къси панталони (не по къси от два пръста над коляното), тениски, маратонки, т.н. Блузи без ръкави, къси шорти не се считат за подходящо облекло по време на конференцията. Спазвайки Правилника за поведение на учениците, неподходящо облекло няма да бъде позволено по време на конференцията.

Конференцията ще се проведе в:

Хотел „Грами“. Kонферентен център бул. Александър Малинов 79 Г, 1712 ж.к. Младост 4 , София, България

Хотел „Хилтън“ бул. „България“ 1, 1421, ж.к. Лозенец, София, България

 

Работният език на конференцията е български език.